harmonija treh dolin

Logarska dolina Solčavsko, območje, ki z lepoto narave privlači obiskovalce, a ponudi mnogo več.

V naročje Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank se zajedajo tri čudovite alpske doline: Logarska dolina, Robanov kot in Matkov kot. Logarska dolina in Robanov kot sta zavarovana kot krajinska parka.

Solčavska panoramska cesta, ki vodi med Matkovim kotom in Podolševo, povezuje med seboj ene največjih kmetij v vsem alpskem prostoru. Od tu se odpirajo lepi pogledi na  verigo alpskih vrhov in na doline pod njimi. Do planinskih koč in na vrhove obiskovalce vodijo urejene planinske poti. Po sončnih pobočjih pa se pasejo trope znane in cenjene jezersko-solčavske pasme ovac.

V pobočju gore Olševe se odpira izjemno arheološko najdišče iz stare kamene dobe Potočka zijavka.

V gori Raduhi nad vasjo Luče pa svoj vhod za obiskovalce poleti odpira tudi najvišje ležeča turistična jama v Slovenji – Snežna jama.

V območju je še veliko drugih podzemnih jam, med njimi tudi Fidova in Šikančeva zijavka, ki hranita vsaka svojo zanimivo zgodbo.

Tod je bilo nekdaj morje. O tem pričajo izjemne najdbe fosilov iz srednjega triasa. Ogledate si jih lahko na razstavi v informacijskem središču Center Rinka, kjer ponujajo še druge zanimive razstave in uporabne vsebine za obiskovalce.

Več informacij najdete na: www.logarska-solcavsko.si